Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

"Τα παιδιά μπορούν να μαγειρέψουν!" Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα E-Twinning "Kids can cook ! European cuisine project"

Τα δύο προηγούμενα χρόνια οι μαθητές της σημερινής Γ' Τάξης ξεκίνησαν αλληλογραφία με μαθητές από τη Σουηδία στα γαλλικά. Βλέποντας το ενδιαφέρον το μαθητών για τη γνωριμία νέων άλλων χωρών και τη διάθεση τους για επικοινωνία αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα
E twinning.
Η δράση eTwinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολύνουν τα σχολεία να διαμορφώσουν συνεργασίες σε οποιοδήποτε μάθημα.
Το Γυμνάσιο Γέργερης συμμετέχει φέτος στο Πρόγραμμα Kids can cook ! European cuisine project (Τα παιδιά μπορούν να μαγειρέψουν! Ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαγειρικής), το οποίο θα διαρκέσει έξι μήνες.
Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές θα ανακαλύψουν την Ευρωπαϊκή Γαστρονομία, γνωρίζοντας τα αγαπημένα πιάτα άλλων χωρών καθώς και τις παραδόσεις τους και  τις διατροφικές τους συνήθειες. Θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν γλωσσικές δεξιότητες στα αγγλικά και στα γαλλικά, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως:
-Διεξαγωγή έρευνας για να κατανοήσουν οι μαθητές τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες
-Μελέτη συνταγών και εκμάθηση οδηγιών και λεξιλογίου 
-Δημιουργία βιβλίου μαγειρικής με τις καλύτερες συνταγές
-Δημιουργία διεθνούς μενού 

-Παιχνίδια ρόλων σε εστιατόριο 

Διάλογος σε ελληνικό εστιατόριο



Κρητικά παξιμάδια -Επίσκεψη στον  Συνεταιρισμό Γυναικών Γέργερης "Ιδαία Γη"




Υπεύθυνοι Καθηγητές: Όλγα Γρηγόρα, Ελένη Δασκαλογιαννάκη, Σταύρος Βούλκος