Παραδοσιακά προϊόντα

Είναι ξεχωριστά τα προϊόντα της γης των ανθρώπων. Λίγα αλλά εκλεκτά και μοναδικά. Θα βρείτε τυποποιημένα : μέλι, ελιές, άγρια αγκινάρα, γλυκά κουταλιού, καλιτσούνια, χόντρο, παξιμάδια και αρωματικά φυτά.
Η κουζίνα της περιοχής αποτελεί κλασική έκφραση της κρητικής διατροφής. Επειδή σ΄αυτή τη περιοχή δεν υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση, θα βρείτε την αυθεντική κρητική διατροφή, με τα αυθεντικά και ανόθευτα τυπικά προϊόντα. Κάθε εποχή θα βρείτε και αντίστοιχα φαγητά που προέρχονται από προϊόντα της γης.
Μπορείτε να δοκιμάσετε: στη Γέργερη στο στέκι του Κουρούπη (στο κεντρικό δρόμο),  στηνΑναψυκτήριο στη Λιμνοδεξαμενή, στη Πάνω Ρίζα και βέβαια στο Συνεταιρισμό Γυναικών ''Ιδαία Γη'' στις παλιές κατασκηνώσεις της Γέργερης, κοντά στο δρόμο για το Δάσος του Ρούβα. Σε αρκετά επίσης καφενεία της Γέργερης ετοιμάζονται μεζέδες που συνήθως δύσκολα τους συναντάς αλλού (τηγανιτά σφαράγγια άγρια, αβρωνιές, χοχλιούς μπουμπουριστούς, πικρόβρουβες με κουκιά, ασκορδουλάκους, ασκολύμπρους κ.λ.π.)
Στο Πανασό στο καφενείο της Βαγγελιώς στον επαρχιακό δρόμο, στη Νύβριτο στο καφενείο-ταβέρνα του Δημήτρη Τσακαλάκη στην πλατεία και στ΄Απομαρμά στο καφενείο της Μαρίνας στο πλάτανο. 

Η Λίμνη του Διγενή
Αναψυκτήριο Ταβέρνα στη Λιμνοδεξαμενή της Γέργερης
Μπορείτε να απολαύσετε οφτό την Κυριακή και τις αργίες.
Ώρες και μέρες λειτουργίας: 
Χειμώνας 
Παρασκευή και Σάββατο από τη 1.00 το μεσημέρι  και Κυριακή και αργίες από τις 10.00 το πρωί.
Καλοκαίρι
Καθημερινά εκτός Δευτέρας από τη 1.00 το μεσημέρι 
Κυριακή και αργίες από τις 10.00 το πρωί.
Φραγκίσκος Μαστραχάς
τηλ: 6974066374 / 6977857059 

''Ιδαία Γη''
Δέκα γυναίκες από το ορεινό χωριό του Ψηλορείτη, τη Γέργερη, έχοντας την επιθυμία να διατηρήσουν ζωντανές τις σπιτικές συνταγές που έχουν κληρονομήσει από τις γιαγιάδες τους, ίδρυσαν ένα συνεταιρισμό που έγινε η δουλειά και το μεράκι τους για την προβολή της αξίας των παραδοσιακών συνταγών τους και κατ’ επέκταση της κρητικής διατροφής. Τα προϊόντα τους είναι φτιαγμένα από αγνά υλικά, με βάση σπιτικές συνταγές και χωρίς συντηρητικά. Σ'έναν όμορφο χώρο που το καλοκαίρι λειτουργεί ως ταβέρνα για μικρές εκδηλώσεις, μπορείτε να περάσετε αξέχαστες βραδιές με καταπληκτικά μεζεδάκια και ντόπιο κρασί. (ο χώρος παρέχεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης).
Tοποθεσία: Γέργερη Ηρακλείου, 70003
Τηλέφωνο: 2894 041600Καφέ Ουζερί Το Στέκι του Κουρούπη 


Αναστασάκης Γιώργος 
τηλ. 6936169818
Αναστασάκης Κώστας
τηλ. 6974450096Μελισσοκόμος Καψάλης Νικόλαος
Παράγει μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, κερί, πρόπολη
Τηλ.: 6936122584
Ιστοσελίδα: www.melopetra.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τον παραγωγό Νικόλαο Καψάλη και το επάγγελμα του μελισσοκόμου - Εργασία μαθητών ΓυμνασίουΤο Κονάκι - Ομάδα Μελισσοπαραγωγών Γέργερης 
Αυτή η ομάδα μελισσοπαραγωγών από τη Γέργερη 
διατηρεί την παράδοση παραγωγής του κρητικού μελιού που 
το χαρακτηρίζει η άριστη ποιότητα, το άρωμα του θυμαριού και η ποικιλία της κρητικής ανθοφορίας. Παράγει και συσκευάζει τις ποικιλίες : 
ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ από θυμάρι και βότανα-κωνοφόρα
IDI'S από κωνοφόρα και άνθη
ΡΙΖΙΤΙΚΟ από θυμάρι, βότανα και κωνοφόρα, με ξηρούς καρπούς. 
Παράγει επίσης ξυνόχοντρο : ΑΡΑΓΟΣ
τηλ. και φαξ : 28940 41131 

Τυροκομείο "Ο Κουκιάς" 
Μανόλης Μιχ. Καψάλης 
Γέργερη
τηλ. 28940 41604 κιν. 6974506809

Τυροκομείο- Γαλακτοπωλείο Φραγκιαδάκης Ν. 
Γέργερη 
Τα προϊόντα που παράγει είναι κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, φέτα, μυζήθρα, ανθότυρο(ξηρό), γιαούρτι, ανθόγαλο, ρυζόγαλο, κρέμα, και παγωτό από 100% φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο παραδίδει και κατ'οίκον στο   Ηράκλειο  τηλ. 6974046730
Περισσότερες πληροφορίες για τον παραγωγό Νικόλαο Φραγκιαδάκη και το επάγγελμα του γαλακτόμου - Εργασία των μαθητών Γυμνασίου


Τυροκομείο Αφοι Μασαούτη 
Τα προϊόντα που παράγει είναι: γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, ξiνομυζήθρα, μυζήθρα, ανθότυρος (ξερός), ξινόχοντρος και γιαούρτι. 
Περισσότερες πληροφορίες για τον παραγωγό κ. Μασαούτη και το επάγγελμα του τυροκόμου- Εργασία των μαθητών Γυμνασίου

Παραδοσιακά Κρητικά Εδέσματα "Γέργερη"
Μιχάλης Εμμ. Μανιαδάκης
Θα βρείτε προϊόντα :Φούρνου  (Καλλιτσούνια, Ανεβατά Καλλιτσούνια, Μυζιθροπιτάκια, Μυζιθρόπιτα ατομική, Χορτοπιτάκια, Χορτόπιτες ατομικές, Τυροψωμάκια, Τυρόπητες, κ.α.
Γιά Τηγάνι (Σαρικοπιτάκια, Σαρικόπητες ατομικές, Χορτοπιτάκια, Χορτόπιτες ατομικές, Πιταράκια Γλυκά, Μυζιθρόπιτα, Μυζιθρόπιτα ατομική, Γεργιανή Πίτα)
Διάφορα ( Λουκανικόπητα, Μπουγάτσα ατομική,  Μπουγάτσα οικογενιακή, Μπουγατσάκια, Τυρόπιτα Σφολιάτας)
Πανασός επι της επαρχιακής οδού Γέργερη Ηρακλείου.
τηλ 28940 23675  fax : 29840 23822

http://www.gergeri.com/gr/companygr.htm


Κρητικά Βότανα  Νύβριτος - Herbal Crete


Δημ. Στυλ. Τσακαλάκης
Νύβριτος Ηρακλείου 
τηλ. και fax : 28940 31296


                                            

Αρτοποιείο Ρούβας Αφοι ΤζωρτζάκηΓέργερη
τηλ. 28940 41286
Αρτοποιείο Αρτόκοσμος 
Κωστομανωλάκης 

τηλ. 28940 41212Ζαχαροπλαστική Μουζουράκης 
τηλ. 28940 41228