Γυμνάσιο Γέργερης

Tο Γυμνάσιο Γέργερης είναι δημόσιο σχολείο, ιδρύθηκε το 1978 και είναι χτισμένο στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρα, σε ένα χώρο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς τριγυρισμένο από πεύκα και θέα από την αυλή του στο Λυβικό πέλαγος.


Από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα έχει τη συνεχή και πρωτοποριακή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, των φορέων της και των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν σ 'αυτό.
Το Γυμνάσιο λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1979-80 με 122 μαθητές σε  πρόχειρο κτήριο κοντά στο Δημοτικό σχολείο Γέργερης.Αργότερα (1982) το σχολείο  μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις παιδικών κατασκηνώσεων, σε ένα εξαιρετικό από άποψη φυσικής θέσης περιβάλλον με πανοραμική θέα στο μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής της Μεσσαράς.Οι μαθητές του σχολείου προέρχονται από τα Δημοτικά σχολεία της περιοχής δηλαδή της Νυβρίτου,  των Μετοχίων και  της Γέργερης. Το εκπαιδευτικό  δυναμικό σήμερα αριθμεί  10 καθηγητές και Δ/ντής του σχολείου είναι ο κ. Σταύρος Βούλκος.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΓΕΡΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Γέργερη Δήμου Γόρτυνας

Νομού Ηρακλείου

Τ.Κ. 70003

Τηλέφωνο και fax: 2894041298

e-mail: mail@gym-gerger.ira.sch.gr

Ιστότοπος: http://gym-gerger.ira.sch.gr