Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Άθληση-Παιχνίδι- Σωστή Διατροφή» Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας B' τάξης

Παιχνίδι – άσκηση – σωστή διατροφή

      Στο Γυμνάσιο Γέργερης υλοποιήθηκε από μαθητές  Β’ τάξης


πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα Παιχνίδι – άσκηση – σωστή διατροφή. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν βιωματικές αθλητικές  δράσεις και κατασκευαστικέ ένα πόστερ.  Στόχοι του προγράμματος;
  • να κατανοήσουν οι μαθητές τους λόγους για τους οποίους η συστηματική συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες είναι σημαντική για τη σωματική και ψυχική υγεία.
  • να εντάξουν και να διατηρήσουν ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή τους ζωή σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους.
  • να γυμνάζονται μόνοι τους αποτελεσματικά σχετικά με την υγεία τους και με ασφάλεια.
  • να διατηρήσουν ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή τους ζωή σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους.
  • να μελετήσουν και να συγκρίνουν (μέσα από έρευνα – ερωτηματολόγιο) τις διατροφικές συνήθειες τους με βάση την σωστή διατροφή.


      Η μεθοδολογία η οποία χρησιμοποιήθηκε είναι αυτή του project. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες 4- 5 ατόμων οι οποίες εναλλάσσονταν τακτικά. Οι μαθητές συγκέντρωσαν πληροφορίες από διαδίκτυο και την βιβλιοθήκη σχετικά με την αερόβια άσκηση και την διατροφή και δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγια σχετικά με την μεσογειακή διατροφή και την άσκηση.  Κατά την διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες όπως τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, αερόμπικ, αερόβιες δραστηριότητες με μπάλα και λάστιχα, πρόγραμμα ενδυνάμωσης κορμού με βαράκια και λάστιχα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ελισσάβετ Καλαϊτζή, Όλγα Γρηγόρα