Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής

Φέτος στην προσπάθεια το σχολείο μας ν'αποτελέσει ζωντανό χώρο έκφρασης, συνεργασίας, δημιουργικότητας και χαράς για τους μαθητές μας πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα πολιτιστικής αγωγής με τίτλο "Ξένοι στον ίδιο χώρο".

Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να προσεγγίσουν θεατρικά κείμενα, ν'αναπτυχθούν συναισθηματικά, ν'αυτοσχεδιάσουν, ν'αναπτύξουν συνεργασία και υπευθυνότητα, να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της ανεκτικότητας και να καλλιεργήσουν το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα του άλλου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού στις 25 Φεβρουαρίου 2013 οι μαθητές παρακολούθησαν στο Ηράκλειο τη θεατρική παράσταση του Αρκά "Ξένοι στον ίδιο χώρο" για να έρθουν σ'επαφή με το θέμα του ρατσισμού και να πάρουν ιδέες για το ανέβασμα του ίδιου έργου στον χώρο του σχολείου. 
Στις 6 Μαρτίου, ημέρα κατά της βίας, οι μαθητές παρουσίασαν 8 διαφορετικά δρώμενα με τίτλο "εσύ όπως κι εγώ" τα οποία προσέγγιζαν 8 διαφορετικές μορφές βίας και ρατσισμού. Στο τέλος κάθε δρώμενου η θεατρική ομαδα έκανε ανοιχτή συζήτηση με όλους τους μαθητές και στη συνέχεια, αυτοσχεδιάζοντας πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης.
Στα τέλη Μαρτίου παρουσιάστηκε η θεατρική κωμωδία "Κι εμείς καλύτεροι" που εστίαζε στη διαφορετικότητα μεταξύ των μαθητών μιας σχολικής μονάδας και τη συμπεριφορά καθηγητών των γονιών απέναντί τους.

 Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές απόλαυσαν τις συναντήσεις, ανέδειξαν το ταλέντο τους, συνεργάστηκαν, δέθηκαν και αποκόμισαν ερεθίσματα και εμπειρίες.

 Υπεύθυνη καθηγήτρια : Δασκαλογιαννάκη Ελένη